سایت شخصی صادق سلمانی

ولتست، یادگیری ماشین، پایتون، فرازآوری مصنوعی

سایت شخصی صادق سلمانی

ولتست، یادگیری ماشین، پایتون، فرازآوری مصنوعی

سایت شخصی صادق سلمانی

مطالبی که در این سایت نوشته می‌شود به منزله تخصص من در آن‌ها نمی‌باشد، بلکه صرفاً آغازی است در مسیری طولانی برای یادگیری بهتر و عمیق‌تر.

آخرین نظرات
  • ۱۶ خرداد ۹۸، ۰۰:۲۳ - محمد
    عالی
  • ۱۴ آذر ۹۷، ۱۸:۰۶ - خ
    عالی
  • ۸ آذر ۹۷، ۲۰:۰۷ - محمد علی
    احسنت

مقدمه‌ای بر مخازن گاز میعانی

جمعه, ۱۳ شهریور ۱۳۹۴، ۰۱:۳۵ ق.ظ

مخازن گاز میعانی در زمان کشف به صورت گاز تک فاز می‌باشند. با شروع تولید از مخزن، فشار به مرور کاهش می‌یابد و زمانی که به زیر نقطه شبنم می‌افتد، میعانات در اطراف دهانه چاه ایجاد می‌شوند و به این پدیده gas condensation گفته می‌شود. به دلیل اینکه نفوذپذیری مایع کمتر از گاز است و همچنین به دلیل اینکه نسبت ویسکوزیته مایع به گاز زیاد است، قسمت عمده میعانات قابل بازیافت نیستند و در داخل مخزن باقی می‌مانند (condensation loss). این پدیده یکی از مهمترین مسائل اقتصادی در رابطه با مخازن گاز میعانی می‌باشد؛ چراکه ترکیبات میانی و سنگین تر سیال اولیه در داخل مخزن به دام می‌افتد. 

جریان چندفازی در داخل مخزن و همچنین تغییر ترکیب (composition) مخلوط هنگامی که سیال به سمت چاه حرکت می‌کند، باعث می‌شوند که تفسیر داده‌های چاه‌آزمایی در مخازن گاز میعانی دشوار شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی